lauantai 28. joulukuuta 2019

Esittely

Hei vaan sinulle, lukija ♥

Olen yrittänyt vuosien mittaan perustaa useampaakin blogia, mutta yleensä ne ovat jääneet ensiaskeleihin, kun oikeaa ideaa ei ole löytynyt - tai motivaatio on vain loppunut kesken. Olen kirjoittanut, noh, siitä asti kun opin kirjoittamaan, joten se ei liene ollut se suurin este. Toivon kovasti, ettei tällekin blogille tapahdu mystistä äkkikuolemaa... tarkoituksena on kuitenkin pitää itselleni jokin paikka, mihin kirjoitella vaikkapa kirja-arvosteluita ja muutenkin pohdiskella kirjoja ja kirjallisuutta ja vaikkapa jotakin mielenkiintoisia teemoja, mitä tulee mieleen!

Tämä toimii myös hyvänä vastapainona sille, että yliopisto-opiskelijana joudun paljonkin raapustelemaan suomeksi tieteellisiä tekstejä, joten suomeksi kirjoittaminen on jäänyt vähän tökeröksi. Ehkä tämän blogin innoittamana jaksan taas aloittaa isomman suomenkielisen tarinankirjoitusprojektinkin :)

Päädyin käyttämään tämän blogin yhteydessä Mielikki-nimimerkkiä, viitaten muinaissuomalaiseen metsän jumalattareen. Muinaissuomalainen usko ja muutenkin niin sanotut pakanauskonnot ovat olleet mielenkiinnon kohteina hyvin pitkään, joten Mielikki tuntuu luontevalta valinnalta. Esiintyypä tuo mystinen jumalatar myös omassa kirjanrääpäleessäni. ;)

Mulla on paljon ajatuksia kirjoista, koska ne on olleet yksi rakkaimmista asioista mulle siitä asti kun opin lukemaan joskus ennen ekaa luokkaa. Kirjat on aina tarkoittaneet pakopaikkaa, kun ympäröivä maailma ei ole ymmärtänyt tai on tuntunut turvattomalta. Kirjoista mä olen oppinut kieliä, sanoja ja ennen kaikkea, rikastuttanut omaa mielikuvitustani. Olen lukenut tuhansia kirjoja elämäni 29 vuoden aikana, joten sanottavaa riittää.

Lisättäköön, että luen aika pitkälti fantasia/scifiä, faktuaalinen kirjallisuus ei erityisemmin kiinnosta, ellei kyseessä ole erityisen mielenkiintoinen kirjailija tai jokin henkilöhahmo. Lienee montakin syytä, miksi luen pääasiallisesti vain mielikuvituksellista fiktiota, mutta yksi suurimmista lienee se, että reaalimaailman tapahtumat tuottavat välillä tarpeettomia negatiivisia tunteita, kuten avuttomuutta. Enemmän kuin elokuvat, tv-sarjat tai mikään muu, kirjan lukeminen on dialogia lukijan ja kirjoittajan tai/sekä kirjoittajan luomien hahmojen välillä. Teksti tuo esiin vaikkapa hahmojen ulkonäön, tapahtumat ja niin edelleen, mutta lukija on se, jonka mielessä tapahtuu: joka tuntee tunteet, ehkä ne, mitä kirjoittaja on halunnut, että lukija tuntee, tai ne, joita ei ole haluttu tunnettavaksi.

Kirja tarkoittaa minulle lämpöä, lepohetkeä, rakkautta omaan mieleeni, rakkautta tarinoihin. Olen aina ollut se luokan "outo tyttö", lukutoukka, heppatyttö, animehullu ja mitä vielä. Kirjat ja niiden tarjoamat maailmat ovat auttaneet muistuttamaan, että on aikoja ja hetkiä, jolloin sankari voi olla kuka vain- jolloin pienelläkin teolla on merkityksensä, jolloin yksikin katse voi merkitä mitä vain.

Odotan innolla, mihin asti jaksan tätä blogia viedä. ;)

Rakkaudella, Mielikki. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Angels Before Man: olemassaolon kyseenalaistamista, olemassaolon sietämätöntä kauneutta

 Törmäsin tähän kyseiseen kirjaan (suureksi häpeäksi...) Tiktokissa. Kirjoittaja on nuorukainen itse ja Angels before man on hänen esikoisen...